Robusta i det närmaste underhållsfria lösningar.

MADE BY THE ELEMENTS

Polarcirkelbåtarna har unika egenskaper och är i det närmaste underhållsfria. Båttypen används av fiskuppfödningsindustrin, inom beredskapsorganisationer, av sjöentreprenörer och dykeriföretag, inom offshore industrin, turistnäringen samt av en mängd privatpersoner och proffs som vill ha en riktigt bra och pålitlig båt.

“Vi arbetar enligt en filosofi som säger att det mesta är möjligt att lösa i nära samarbete med kunden! Kontakta oss, så hittar vi säkert rätt lösning för dig.”

Helgeland Plast AS är ett helägt dotterbolag inom det börsnoterade bolaget AKVA Group ASA. Vår hemmahamn är Mo i Rana, närmare bestämt i Båsmosjyen 4, alldeles nere vid Ranafjorden. Vi har under flera årtionden producerat och sålt plaströr, rördelar och båtar till kunder i Norge och övriga världen. Vi är ISO-EN 9001: 2008 och NS-EN 12201 certifierade och våra processer i alla led är byggda för att ge kunderna trygghet via ett väl fungerande kvalitetssäkringssystem. Under de kommande åren ökar vi vår satsning på såväl existerande som nya marknader och vi hoppas att du väljer oss som din kommande leverantör och samarbetspartner. BlueOrbis AB är återförsäljare för Polarcirkel i Sverige, +46317885800, info@blueorbis.com.
police
Skräddarsydda arbetsbåtar
AKVA group har levererat skräddarsydda arbetsbåtar till kustbevakningen, marinen, polisen, brandförsvaret och till räddningstjänsten. Båtar med upp till 15 säten. Polarcirkelbåtarna tillverkas normalt i 5 standardmodeller: Work, Fisher, Diving, Sport och Cabin. Varje modell med anpassad utrustning.
polarcirkel boat 4
Osänkbart koncept
Båtarna är av typen RBB (rigid buoyancy boat). Båtarna är självlänsande och har i motsats till vanliga RIB båtar punkteringsfria polyetylen pontoner fyllda med polystyren för extra säkerhet. Konstruktionen gör båtarna i det närmaste osänkbara. Kombinationen pontoner med en 21 gradig v-botten ger också båtarna en mycket hög stabilitet.
arctic
Förstaval i Arktis
Polarcirkelbåtarna är testade under extrema väderförhållanden runt om i världen. De kan användas året runt såväl i arktisk miljö som i tropikerna. Båtmodellerna har långtidstestats under flera år i temperatursvängningar från -40°C till +55°C.

Nyheter